Verduidelijking nieuwe en bestaande coronamaatregelen: reservatie golfronde nog steeds verplicht en mondmasker nu ook verplicht in clubhuis

//Verduidelijking nieuwe en bestaande coronamaatregelen: reservatie golfronde nog steeds verplicht en mondmasker nu ook verplicht in clubhuis

Verduidelijking nieuwe en bestaande coronamaatregelen: reservatie golfronde nog steeds verplicht en mondmasker nu ook verplicht in clubhuis

Beste leden,

Na de Veiligheidsraad van gisteren en op basis van de aangepaste sportprotocollen vanuit Sport Vlaanderen en de verschillende overheden werd het Park en Play Protocol aangepast.

Er zijn nieuwe verduidelijkingen maar ook enkele nieuwe maatregelen verplicht oa. inzake mondmaskers en prijsuitreiking. U moet deze vanaf heden toepassen.

Wij pasten onze Park en Play-maatregelen hierop aan, en daarbovenop adviseren we om pro-actief een stapje terug te zetten, want veiligheid komt op de eerste plaats.

Op deze manier hopen we als golfsport er mee voor te zorgen dat de cijfers terug de goede kant op gaan!

 ​De lokale overheden krijgen van de Nationale Veiligheidsraad meer bevoegdheid. Wij zullen als club hun richtlijnen moeten opvolgen.​

Mondmasker

Een mondmasker is indoor verplicht (en outdoor sterk aangeraden) voor +12-jarigen,

behalve:

  • als je op het terrein bent als speler, trainer, caddy of official.
  • als je iets eet of drinkt aan een tafel in het clubhuis of op terras.

Enkele concrete voorbeelden ter verduidelijking:

  • Ben je een toeschouwer die zich op het clubterras bevindt en consumeer je daar iets? Dan moet je geen mondmasker dragen.
  • Ben je toeschouwer en ga je op de baan? Dan is een mondmasker dragen sterk aangeraden.
  • Ben je een speler en ben je op het terrein ter gelegenheid van een wedstrijd, stage of training? Dan moet je geen mondmasker dragen.
  • Ben je een trainer of official en ben je op het terrein ter gelegenheid van een wedstrijd, stage of training? Dan moet je geen mondmasker dragen als je op 1.5m blijft. Kan de social distance niet gerespecteerd worden (bv. Bij een ruling) dan draag je een mondmasker.
  • Binnen gelden de horeca regels: Verplaats je je van je tafel naar toilet of buiten, dan draag je je mondmasker

 Prijsuitreiking

 We zullen deze zo kort mogelijk na de wedstrijd houden.

Gedeelde materialen en Corona-Cups

We kregen het advies om ‘gedeelde materialen’ zo veel mogelijk te beperken.

Iedereen vult zijn eigen kaart in

Reserveren

Dankzij het verplicht reserveren hebben we als golfsector een perfect antwoord op tracing.  Dit blijft belangrijk en dus verplicht voor les en een golfronde.

Wanneer de golfer een reservatie heeft voor de golfronde kan de horeca gebruik maken van igolf als register. Maar wanneer de persoon geen golf speelt is de horeca verplicht een eigen registratie te doen.  Dit archief/register moet 14 dagen bijgehouden worden door de horeca.

De Bubbels

Ook op de golfclub moeten de spelers hun bubbels respecteren.
Er is een max. aantal mensen per bubbel (15) per week voor alle activiteiten opgeteld (horeca, golf + thuis, familie en vrienden).  Tot de mensen die niet tot uw bubbel behoren hou je, ten alle tijden, 1.5m afstand.

Voor sportstages en -kampen is er nog steeds een uitgebreide bubbel (50).

Wedstrijden

Elke club is verplicht binnen het Park en Play protocol te blijven maar kan zelf beslissen om aspecten niet of strenger in te vullen.

Sportieve groeten,

Het bestuur.

2020-07-24T12:18:57+00:00