VANAF MAANDAG 4 MEI MOGEN WE TERUG STARTEN MET GOLF MITS EEN AANTAL RICHTLIJNEN.

//VANAF MAANDAG 4 MEI MOGEN WE TERUG STARTEN MET GOLF MITS EEN AANTAL RICHTLIJNEN.

VANAF MAANDAG 4 MEI MOGEN WE TERUG STARTEN MET GOLF MITS EEN AANTAL RICHTLIJNEN.

Vanaf maandag 4 mei mogen we terug starten met golf mits een aantal richtlijnen.

“Vrij golfen” geeft voorrang aan eigen leden, voorlopig zullen er dus enkel eigen leden kunnen reserveren. (Dit zal ook zo op de meeste andere clubs zijn)

Spelen van 18 holes op Taxandria:

Alle geplande wedstrijden zijn voorlopig afgeschaft.

Breng je eigen materiaal mee.

Reserveren via i-golf: Er MOET met reservaties worden gewerkt. Reserveren kan via het nieuwe reservatie systeem via de i-golf app. Er kan gereserveerd worden vanaf 9h30 tot 19h. Je kan momenteel tot eind juni reserveren maar je kan maar maximaal 2 reservaties doen. Nadat de eerste is verlopen kan je terug een volgende ingeven. Dit heeft de federatie voorzien om iedereen aan bod te laten komen.

Er kunnen maximaal 3 spelers per flight worden toegelaten (vermijd mixen van generaties). Reserveren kan met maximum 2 andere spelers.  Indien ze niet bij jou onder hetzelfde dak wonen, moeten dit steeds dezelfde mensen zijn. 

Omdat we 6 holes hebben rekenen we +/- 2 uur speeltijd voor 3 x 6 holes. Hierdoor zijn er maximaal 18 spelers tegelijk op de baan. (ook al meldt de app “Taxandria 6 holes” als je een rondje boekt is dit altijd voor 3 x 6 holes achter mekaar.
i-golf voorziet een flight per 10 minuten. In realiteit betekent dit voor Taxandria 6 flights per 2 uur (geen 12 zoals in het overzicht staat). Houdt hier rekening mee tijdens het reserveren.

Spelers gaan max 5 minuten voor hun starttijd naar de eerste Tee.
Vuilnisbakken, banken, harken, … werden verwijderd. (Je mag voorlopig je bal plaatsen in de bunker en probeer de bunker zo netjes mogelijk achter te laten door sporen te wissen met de voeten)
Er zullen Corona cups worden voorzien zodanig dat je de vlaggenstok niet hoeft aan te raken om je bal uit de cup te halen.
Het clubhuis blijft gesloten, maar het toilet zal op bepaalde momenten open zijn (voor noodgevallen).
Hanteer ook op de golf alle richtlijnen ivm social distancing en hygiëne.

Nieuwe situatie bij hole 2: de grens met de Aa wordt vanaf nu een hindernis/strafgebied met rode paaltjes. Er zal een dropping-zone worden voorzien.

Golflessen kunnen gereserveerd worden rechtstreeks bij onze pro Christiaan Peeters: info@cpgolf.be of +32 488 032923

Ook voor driving range, chipping green en putting green moet je reserveren via de app en ben je beperkt in het aantal reserveringen (hierdoor ben je altijd in orde mocht er een controle zijn)

Driving Range:
Reserveren kan vanaf 9h30 tot 19h
Kaarten voor de driving range:
Op een aantal dagen zullen er gedurende een paar uur mensen aanwezig zijn bij wie je terecht kan voor kaarten voor de driving range. We gaan jullie wekelijks een agenda doorsturen wanneer je bij wie moet zijn.
Gedurende de eerste week zal Joeri & Anouche aanwezig zijn tussen 17 en 19h om ballenkaarten aan te bieden (in het weekend van 10 tot 12h)
Sabine Cos zal op verschillende momenten aanwezig zijn, meestal op de middag (maandag 4/5 zal dit vanaf +/-10h zijn.
Er zijn voldoende afslagplaatsen voorzien gemarkeerd op de afslagmat.
Volg ook hier onze richtlijnen ivm social distancing en hygiëne.
Mandjes kunnen worden gedesinfecteerd in een daarvoor voorziene kuip.
Er wordt een desinfecterend middel voorzien en gebruik je eigen handdoek.

Practice area.
Maximal 3 personen actief per puttinggreen
Maximaal 6 personen actief op de chipping area.
Gebruik je eigen materiaal. (geen driving range ballen)
Hanteer hier ook de richtlijnen voor social distancing.

Als we ons allemaal strikt aan de regels houden, geen groepsmeetings op de parking houden, niet zonder voorafgaandelijke reservatie op Taxa aankomen, kortom geen overtredingen begaan die kunnen leiden tot sancties ben ik er van overtuigd dat we in de loop van volgende maanden snel weer kunnen evolueren naar soepelere maatregelen.

Mocht je vragen hebben dan kan je terecht bij m.mol@telenet.be (+32 475 839315)

Alvast veel plezier!

Mvg,

Het bestuur

2020-05-02T08:45:31+00:00